Candy Kane!

nu sitter jag på bussen på väg hem..alla pm och hemtentan är iväg skickade.. weiird. Så nu är man typ fri.. jag väntar lite med och börja ''hård'' plugga körkortsteorin.. Jafg förtjänar lite lugn och ro. YEAH, it's over. fan vad skönt. typ tre pluggfria månader, obeskrivligt skönt. JAG ÄR SÅ DUKTIG, klapp, klapp. Men det hade varot roligare om det hade varit ett år tillbaka nu, för då var man student och livet var en fest, fyfan,  best days of my life, lätt. Men jag ska göra det här livet också till en liten fest.

Kom Kamsång- låt jag vill ha, men som mitt nerladdnings prog. vägrar att hitta. morr. 


Imorgon blir det släktträff under dystra omständigheter, eller vad ska man kalla en begravning för...?
 

btw, saker som jag lärt mig äta under senare år:
Oliver
Lingonsylt
gröt
potatis
(i huvudet var min lista lång här.. men jag får helt enkelt åter komma)

Kan fort inte äta:
mjölk
bruna bönor/vita bönor
potatisbullar
räkor
kalvsylta

Saker jag har börjat ogilla:
ost
skinka
(kan bero på att mackor har varit en stor del av min kost )


På återseende. mot hälsingland.

WEIII!

Snart, snart är allt skolarbete klart för denna gång o sen vankas sommaren, jaaa.. känns konstigt. Jag blir alltid så rastlös när sommaren kommer och alla skolarbeten är klara, jaha,.. det är inget mer? Jag kan vila? Får jag läsa vad jag vill nu? Fast det är klart känns det som om man har missat ngt, som om ngt ligger och väntar på att blir skrivet.. som om jag inte förtjänar det här, lyckans jävla sommar. jag förtjänar visst. 


Send someone to love me
I need to rest in arms
Keep me safe from harm
In pouring rain                                    - Better man, Robbie Williams.
Me like.




okej, nu har jag nått botten, blodsockret har sjunkit för mkt nu. Så mot affärn och handlar riscakes, mums! JA, JAG FÖRTJÄNAR DET. kanske choklad med. 
en sak: fredagen närmar sig och känner att det där med att våndas har nått sina höjder.


jag har fått mail av...

MNK! Mammas Nya Kille, vill säga! Mitt favorit program på P3!

oooh. Som fan är detta STORT!

fastän huvudet är överkört av en traktor.

... så tvingar jag mig att uppdatera bloggen. eller tvingar och tvingar,det är ett tvångssyndom.

justja, jag ''lovade''  att berätta om mina fobier för fåglar.. here comes the story:
Min fobi för fåglar började när jag gick på mellan- högastadiet och jag en morgon drar upp persiennen och möter en blick från en typ rovfågel, jaaa, jag är säker på att det var en rovfågel den hade sån näbb. Jag skriker och fäller ner persiennen. And there it all begins. (varför kör jag med engelska, jo, det gör stoooryn coolare.) Men egentligen kan fågel- fobin ha börjat i ett tidigare stadie, jag har nämligen fått berättat för mig att jag som liten Mia blev biten av en anka mitt i handen! :O Detta har sedan utvecklas att jag känner ett obehag gentemot fåglar. Obehaget är som störst när jag sommarnätter försöker tvinga mig själv att sova med öppet fönster, vilket är ett måste då min rum i Vallsta är beläget på '''solsidan'', om fönstret inte är öppet dör jag av värmeslag. Jag har fönstret öppet och rummet är kallt och svalt.. men jag vet att snart kommer dom, DOM jävlarna och tar mig, Skator och kråkor kollar på mig med sina svarta iskalla ögon och slår mig med sin näbb och det jävligaste av allt, de kan flyga, så nog allt tar dom MIG! I allafall jag trycker mig mot väggen och försöker bli ett med den, allt för att komma så långt bort ifrån det öppna fönstret... sen närmar sig klockan fyra på morgen och det är dax, den inofficella fågel-morgon dansen på altantaket nedanför mitt fönster.. kallsvetten sipprar längst ryggraden: NEJ, dom är här.. okej, nu måste det gå snabbt.. upp och stäng fönstret!! Och sen vaknar man vid tio- genom svettig.. men glad att man sov tryggt de sista timmarna.. Jag trodde fågelfobin var över.. efter noga övervägande beslutade jag mig för att här i haninge sova med fönstret öppet lite grann, BALKONGEN ÄR STORT NO! Där kan ju till och med människor klättra upp ( ja med hjälp av stege kommer man upp på fjärde våningen, och det kan finnas folk som gör det, inbillar jag mig) Sen närmade sig klockan fyra - fem på morgonen och morgondansen och krakset drar igån ute på soprummets tak! FAN tänker jag och världens panik kommer över mig: '''Måste, måste stänga fönster!'' jag börjar dra i handtaget till fönstret och märker att det inte rör sig, paniken växer liksom svetten som börjar lacka.. tillslut lyckas jag få igen fönstret, men inte helt och jag hoppas för allt att de inte lyckas trycka upp fönstret med sina klor och näbbar.. ja, man vet ju aldrig med dessa läskiga varelser... end of story! Borde jag söka hjälp är nu frågan? Är detta sjukt?

Idag har vi varit på Riksarkivet där Sveriges dyrbara historia  bevaras i TIO ATOMBOMSSÄKRA VALV:P Säkerheten var stor, vi fick nämligen inte ta med oss bläckpennor in till forskarsalen och ej lämna rummet med våra viktiga dokument samt skriva in på ett antal olika grejer, allt för att Sveriges historia skall hållas in safe! Äntligen fick jag känna mig som en riktig hisotoriker när handskarna (man får ej ta på papprena med händerna)sattes på och man bläddrade genom brev till kungen från 1920- talet. Lite pirrigt var det att bläddra igenom dessa papper, man kände att man hade ngt dyrbart i tassarna;)

Jo, idag på pendel nbörjade jag tänka på mitt liv: Är det här mitt liv ställde jag frågan? Ja, tydligen så är det här mitt liv nu och det är inte helt värdelöst, men är jag tillfredställd med mitt s.k liv? Sen kom jag på allt är ju relativt, så nu behöver vi ej spekulera mer i det.

Apropå liv, mina tankar fylldes av döden i natt, oj så bra det gick och sova, jag sov inget alls, därför bär det av mot sängen nu.


Tydligen klarar jag mig själv nu. Vad vet du om det?

Sebastien Tellier.

Oh oh oh
I'm looking for a band today
I see the Chivers anyway
I'll be a Chivers guy some day
In my mind

Dudu dududu dududu...
Dudu dududu dududu...
Du... dudu...


det går fan inte sluta lyssna på den låten. jag är besatt.

Nästa inlägg ska jag skriva om min fågel-fobi.

..oh, inte nu.

MAGSJUKA PÅ G ELLER?! YES, vad kul. fanfanfan. inte ikväll, jag skulle ju iväg på schlager-grejs! Kroppen är helt jävla tömd på energi och ont gör den.  WHYY!? skitmage.

frankrike håller i sig.

måste bara säga att frankrike är min favorit IGEN i årets Eurovision Songcontest (förra året Les fatals Picards). Sebastien Tellier- Divine - En mys - låt skulle jag vilja kalla det.  Och en sak: ja, jag gillar faktiskt piratlåten. Men det slår ju inte France!

Aja, nu ska jag avsluta på ett bra sätt, somliga säger att jag har svårt  att säga hej då och avsluta samtal, nu när fler har påpekat det förstår jag att det kanske är ETT PROBLEM att mina hjärna inte sammankopplar hej då med att man ska lägga telefonen osv.. aja, I will give it a try.

HEJ DÅ.
Jag har ont i halsen, kom och bädda ner mig någon, I'm sick.

Till morfar

Jag har kopierat denna text från min kära kusin Neas blogg, det är en text som min morbror läste när vi tog vårt sista avsked av Edvin, min morfar:

Till Morfar

Det gick en gammal odalman
och sjöng på åkerjorden.
Han bar en frökorg i sin hand
och strödde mellan orden
för livets början och livets slut sin nya fröskörd ut.
Han gick från soluppgång till soluppgång.
Det var den sista dagens morgon.
Jag stod som harens unge, när han kom.
Hur ångestfull jag var inför hans vackra sång.
Då tog han mig och satte mig i korgen
och när jag somnat, började han gå.

Döden tänkte jag mig så.



ja, om en vecka är det dax för det sista avskedet.

En sak: jag fösökte faktiskt på mig ett litet tal jag med, men jag bara snubblade på orden och trasslade mig i gråt och försökte leva upp till vad morfar sa: Marie, du har talets gåva! Men den här gången gick det inte så bra, inte när du ligger där bredvid utan liv.


nystädat!

jepp, städningen är klar. Oj, det var ju så jobbigt o städa mina 24 kv.:P ja, det tar faktiskt tid. om man ska vara nogrann, vilket jag är(: Dessutom  är det extremt tråkigt och jag är så trött jämnt. Så nu var det klart, klapp, klapp, duktigt. Min toalett är extremt ren, så varsågod och kom hit och känn doften av citrus komma strömmande upp ur min lilla toalett. (:

Hm.. nu ska jag jag käka lunch, mm. nudlar va gött! jag är inte så sugen på det.. egentligen. Men man måste ju variera maten, kan ju inte äta pannkakor varje dag! Men imorgon ska jag pröva göra potatisgratäng och köttfärsbiffar! Jag ska fredagslyxa själv. All by myseeeeelf.

I natt blev jag ordentligt popcorn sugen, det började nästan o vattnas i munnen på mej, ge mej salt, tänkte jag.
Så poppa pocorn ikväll blire samt kolla på en viss Charlotte som ska försöka ta sig till final. Morr, vad arg jag blev när hon vann kom jag ihåg! Och en sak, som glädjer mig, i helgen höll emil och stefan med mig om att .... CHARLOTTE PERELLI ser ut som en transvestit, hon är inte snygg! TACK! det var precis vad jag behövde höra. det värmde min lilla hjärta. Hon gör ju det.

ett dansk band, som är extremt heta just nu (tror dom är danska)
Alphabeat - Fascination
Muy bien.
jag funderar på o tatuerar mig. men hm, vad ska man då printa in som man vill ha hela livet? Det finns ju inget.  Äsch, jag tänker börja med o skaffa krull/lockigt hår. 
 Tv och nudlar-- NU!


Marie Hägg är trött

..jag bara ligger och vrider och vänder på mig, gaah. det går inte o sova. Mission impossible. fan. Bättre var det förr. på den gamla goda tiden. Oj, jag trodde aldrig att jag skulle använda det uttrycket, jag trodde aldrig jag skulle tycka att det var bättre för. Men NU tycker jag det. Vissa saker iaf.

ooh. aja, nu ska jag tvätta klart, städa, handla. suck. massa måste. hate those days.

P & L ticket--> Klirrad! YEAH!

hej då.

och en sak. judiska museet sög.

in the summertime.

Det där med att våren och sommaren gör allting lättare, ni vet, ljusare dagar mm. det stämmer. Just nu känns det iaf som inte allt är så fruktasvärt jobbigt. Solens strålar värmer mig lite grann och det går lite lättare. (:

Nu är det inte långt kvar, pang, två terminer högskola avslutad, keep up the good work! bravo. Ää, det var ju inte så svårt.. hehe, jo, det var/är det faktiskt.

på återseende.

Imorgon blire judiska museet och skriva PM + hemtenta, tvätta, städa. + Köpa mer kaffe (DET ÄR SLUT)


Jag låg i din säng igår, kände den lilla lukt som fanns kvar av dig. Andades in. En lukt som försvinner för varje gång dörren öppnas och du inte är där. Hur kan människor bara försvinna, ett liv, sådär liksom..


Allergisk reaktion!

Hmm, ni kanske börjar bli trötta på mitt allergi-snack. men igår hände en grej: Hela mitt ansikte och hals började hetta och blev rött!! Allergisk reaktion  på min nya medicin var min första tanke och jag greppade tag i telefonen och ringer min läkare som är upptagen för tillfället och ringer upp mig några timmar senare. ( Ett par timmar som för mig var oroliga och varma!) Men när jag tillsut fick prata med min läkare blev jag lung, min lilla reaktion har nog att göra med allergin och dessutom är det OVANLIGT att man får en allergisk reaktion mot medicin som är just mot allergiska reaktioner, där blev jag lite dumförklarad... Hettan och rödheten blev bättre senare iaf(:

På kvällen drog jag till Manda som i måndags fyllde 20 år!  Congrats! Där blev det fika, förfest  och vi spelade Med andra Ord, som Manda för övrig hade fått i födelsedagspaket av mig Kristin och Erika(:  Vid 11-12 blev det Tranan som inte var sådär jätte succé, men vad hade jag väntat mig! Blev lite dans sen gick jag o Pat (TREVLANS och träffa dig + Mickis!!) och önskade Håkan låtar, men det blidde inget Håkan och jag blev sur.  Jag och Manda begav oss sen till nattbussen, besvikna på att Tranan inte har slutat att spela E-type från 1994. TRÖTTSAMT! Går utvecklingen fram eller bakåt? I bussen ägnades största delen till att jag skulle gissa vad Nils pappa heter i förnamn.. ingen succé där heller. Min bror hoppade sedan på nattbussen, pju, sällskap hem uppför backarna som var snöbeläggda dagen i ära och vädret var sådär tipp topp. Perfekt väder för promenad i klänning och strumpbyxor. jää. Efter att jag hade haft några problem att gå på vägen, sa min bror att vi skulle ringa mamma och be hon hämta oss. Ångesten dök upp, hallå kl. är två på natten, kan vi göra det här? Ja, jag säger att min bror vill ha skjuts, då kan vi göra det(: Mamma kom och trippen mot sängen förkortades avsevärt.
Sen fick jag reda på att Sverige fölorade i hockey.. inget fakta som jag bryr mig om. Tacka vet jag bandy, en riktig sport.
Tack för igår dådå(:
Veckans musik: Uggla of course (Har upptäckt hur grym den mannen är)+ Amanda Jensen--> Amarula tree, daamn gut!

Hmm.  nu får vi se vad denna dag bjuder på. Vädret är så inbjudande, man vill juu bara ut o springa på åkern och sjunga. eller bara krypa ner under täcket o se en film.

Oh baby baby it's a wild world.

Adios!



Oh, just my lucky day!

Precis när jag hade avslutat mitt förra inlägg. Så skulle jag börja med min hemtenta, men det gick ej o börja eftersom mitt dokument valde att kodad sig för mig; JIPPE! Hej då mina 10 sidor! Jag skrek, blev arg, grät och beställde en pizza och låste in mig på rummet. Samt kastade ner en stol nedför trappen, har jag aggressionsproblem? Anyway jag valde att börja extrem skriva,måste typ få ihop mina två dagars arbete på en kväll.. gick sådär, då jag insåg att jag måste städa rummet, eftersom Seija varit där för mkt och det var så hårigt!  Not good for me.
Sen vid tolv började jag kika på Juno, fantastisk film(:

Kortisonen hjälper iaf, gut. Lite Positivt!(:

Snälla, låt denna dag ge mej lite medgång!

Nu ska jag vara duktig!

Adios!

Snö i maj? Klimatförändringarna är läskiga.. nu är jag faktiskt orolig hur det hela ska sluta. Men för att citera min gamla vän Ariel Sharon som sa... Nej, jag bara ljuger Nu, hej hopp, nu ska jag käka fet frulle, plugga och sen får vi se vad kvällen bjuder på(;

kul med kortison.

idag har till läkaren för att försöka få bukt varför det klias som fasen på två ställen på min kropp.. (OH vart kan det vara tänker ni?) jo, under armarna och på min hals/bröst. kul. jag har kanske hundallergi. ska jag sånt test sen när sjukhusstrejken är över. Så nu går jag på kortison och dubbla doser allergimedicin! AAj, jag blir galen. 
 
Mina små sötnosar! Siri och Seija, er kan jag inte var utan! Då får det klias hela livet om det är så.

har varit dåligt med bloggande nu. men som ni kanske förstår har saker och ting hänt. Min kära Morfar dog för en vecka sedan och det gör så ont. Det är så tomt i det lilla huset fastän lukten av han är kvar ,men han finns inte där! känns så overkligt att han är borta o aldrig kommer att komma tillbaka!!  Han kommer aldrig gå stigen mellan våra hus, Lillvägen. Så overkligt alltihopa. Jag vill inte!! fan.
den här våren var inte så ljus o fin som alla andra vårar. Men efter motgångar kommer medgångar? var det så? ge mej.

Aja, nu ska jag förska jobba på den här hemtenta som har fått stilla allt för länge.
Tack för allt stöd och sånt(: Det värmer ska ni veta. Och förlåt att jag har varit världen otrevligaste människa den här tiden.

Sov gott morfar, nu får du träffa mormor. Som du ville.

....

och jag hann inte träffa morfar..;( nu finns han inte mer.



pang, ballongen är spräckt. tomtomtom.

kontokort kom, kontokort kom!!

Sitter nu här o väntar på att mitt kontokort ska komma och ser att postbilen står här utanför, måtte mitt kontokort vara med! Behöver det innan jag åker hem, vilket är om typ fem timmar(: skönt. Då ska jag kolla på dirty dancing på vägen.

Fick världens tvångstanke idag på bussen när jag satt och lyssnade på radio och de intervjuade en tjej som hade fått stroke. Gissa hur hon fick stroken? Hon hade tydligen någon bristning på halsmandlarna (? tror det var så) och när hon hostade till så sprack det och hon bara ramlade ihop! Jag fick världens bilder i mitt huvud och började nästan känna mig spyfärdig och resten av bussresan höll jag mig för halsen, rädd att min hals skulle spricka...Oh, kan inte sluta tänka på det!!

näe, där dog mina tankar ut. 

Imorgon får vi hemtenta uppg. INTE KUL. menmen, saker och ting måste ju göras. 

HEM, nu kommer jag. Hälsa på morfar prio numero uno!   
 
Värsta vår väder ute. 

bestigande av berg.

Det kan man säga att jag gör nu faktiskt, inombords. Men även fysiskt. Idag klättrade jag och Sofie upp på det lilla berget/ stenklumpen vid SH. Plötsligt blev jag höjdrädd. Jag har inte varit det förr, men tydligen så är jag det. Höjdrädd. Skakigt blev det i mina ben.

paus- samtal med A-k! Som förmodligen ska visit mig om några veckor! Yeah(: Gamla vännen min!

Igår:.. oh.. jobbigt samtal som snurrade sönder min hjärna. (Jag rår själv för samtalet) Det gör så förbaskat ont. allt. Kan det inte bara vara som förr. Kan vi inte bara leva i nuet. bara vara. Jag är kär i dig. fan. Det där var mitt sista ''återfall''. Nu ska jag själv försöka leva i nuet.

Today: Jag ska vara ambitiös nu. Dvs. leva upp till det alla tror att jag är. Och jag är ambitiös, när jag vill.

Hej då. Imorgon bär det av hem. Skönt.

Puss o hej.


Uff,.. kom upp massa exempel på rubriker som inte är mina utan hans..boort.

fan hur tar man bort sådant?! bort, bort.
Wää, hade svårt o somna i natt med. piss och skit. Jäkla tankar som kommer o tar över. allt känns så konstigt nu. verkligheten kommer ifatt  mig på något sätt. man vill bara stänga in sig i bubbla. fast är jag inte i en bubbla nu?

Oh, positiva tankar kom o ta mig. kasta mig i postiva tankegångar.
Ledig idag som sagt. gillar inte sådana dagar. då tänker man får mkt. ångestfyllt. Jag vaknade innan kl.10 oh, jippie. Åt frukost, slökollade på gamla program som man behöver kolla på en gång i månaden för att veta vad som händer..går så segt fram i vissa serier, men skönt att dom finns där. Vad vore livet utan Hem till Byn? :P Sen fick jag ett mess att jag tydligen skulle hämta ett paket från phonehouse:O Bra, det fick mej upp ur sängen. Begav mig dit. Det var min nya telefon som man fick på köpet när man skaffar abonnemang som jag har gjort! Är rädd för den första räkningen där..Det jobbiga är nu att jag typ måste få över alla mina nr till den nya mobilen..wää. hade bara ett fåtal på sim-kortet.  
 Det är inte en high-tech mobil. det är en fjant mobil, men jag är glad, den har radio. P3 i mina öron hela tiden.
Aja, nu är det tid för att duka av lunchen som slukades för ett antal timmar sen (!) slö har jag blivit, rent av lodig.
Läsa nu, jogga.

haha, jag känner mej inte riktigt bekväm med sånt här bloggeri, känns konstigt o skriva vad man gör liksom. hur intressant är det?! Min statistik får visa mej det helt enkelt!
Snart bär det hemåt för morfar-tid, hem- tid, vänner-tid, DAVID- tid, Siri-Seija-tid! Och såklart HEMTENTA- tid fyfan, dra mig baklänges. sköönt.

På återseende!



hate days like this day.

jag har fan svårt o slappna av. känner jag.

Återupptagande sker. På allmän begäran?!

Hejhej, long time ago. Man har ju haft lite mycket på sistonde faktiskt. Och då är inte blogg numero uno att proritera. aja, får se hur länge detta bloggande håller i sig denna gång. (:

Våren har kommit, först tyckte jag om de första solstrålarna och var glad och lyckligt, fått jobb, skolan gick bra o allt, sen hände en sak och plötsligt var inte solens strålar inte lika roliga o varma längre. Menmen, nu håller tiden på läker såren, som man så fint säger, hoppas jag. Tid, gå, bara gå, snälla. läk, läk, glöm, glöm. piss o skit.

skolan närmar sig slutet och ett år på högskola är avslutat. Vad säger man, duktigt Mia, klapp, klapp.

Justja, jobbet, Jag har världens bästa jobb i sommar med. som fotograf för kulturen i bnäs, jippie. I sommar skall även det där körkortet tas, allvar alltså. det SKA tas. P & L blire kanske med (:

''Ditt liv kommer vara trassligt och upp och ner fram till du är 30''- stödjande ord där. tänk på det ni, när ni känner: fan, varför? Varför just mej, just nu?  även ord som citeras numera;) 

ain't no mountain high enough.
Bara o kämpa.
adios. På återseende. Nu ska jag äta pannkakor och kika på vänner. I helgen ska jag träffa David, så längesen! Jippe!
 Uppdate:
Åh. idag blev ingenting gjort. Jag som kom hem från skolan vid elva och tänkte: ooh, nu kan du läsa o va duktig. Istället blev det handla mat ( ett nödvändigt ont) och då råkade jag även spärra mitt kort, tankspridda jag, slog fel kod tre gånger. Kod- samhälle, hur ska jag kunna ha koll på alla dessa koder. Ett nytt kort är påväg.  Snart ligger det på hallmattan hoppas jag, för jag behöver det! Jag kan inte köpa ngt nu. peppar peppar ta i trä, inga onödiga utgifter nu tack. Jag som tänkte kolla på lite kläder imöre,.. får väl ta ut pengar genom att gå till banken. Like the old days. Idag har jag sovit nästan hela dagen känns det som, märkligt, jag kan sova hur mkt som helst, har jag en sjukdom?! Eller jag sover egentligen inte särskilt bra..därav känner jag mej dödstrött hela tiden. Och försöker sova.  Hmm.. En bra sak jag gjorde idag måste isf vara att jag gjorde min lilla presentation om Gulfländerna vid typ kvart över åtta i morse, härligt härligt. Ingen orkade med någon diskussion efter, skönt var det faktiskt.:P O en sak till jag har åkt buss från skolan idag, tog endast 20 min! Inge byte och bussen stannar precis utanför lgh. Jag ska bli bussmänniska nu! Aja, nu ska jag jag försöka sova. Jäkla tankar som kommer o stör så här vid läggdags. Wää. Stopp. stopp. Får hoppas tv vaggar mej till sömns.  Imorgon: ledig! Då ska jag läsa och ut o jogga, duktig ska jag vara.
Sluta ta min energi. Ibland känns det faktiskt som man bara ger och ger och faktiskt får noll tillbaka. Envägskommunikation istället för tvåvägs.
Aja, döda tankar go to bed nu.
Lästips: Åsne Seierstads Hundra och en dag- reportageresa från kriget i Irak! LÄSVÄRD!

RSS 2.0