bollnäs in my heart

Bollnäs kören vann körslaget. fan, vad jag känner mig lite hemkär. Det här är stort och bra för hederliga Bollan. Jag är lite småkär i Hanna Hedlund. Kom ihåg när jag nea smygfotade hennes kära man, martin stenmarck i långnäsparken, does were the days. det här borde man repa om nästan..

jag är sick, ligger nedbäddad med min svart gos filt. lyckades iaf ta tagi i min dammiga och grusiga lgh idag.. mer än så blev det inte.. fastän jag borde, man borde alltid. fan,jag vill inte vara sjuk, har inte tid ju.blir väl och plågas hela dagen imöre med artikeln som ska in på måndag, för idag orkar jag inte. kul helg.
har iaf köpt nässpray nu, lovely! Natten till fredagen var plågsam.. täppt som fasen i nosen och slut på spray, vilket resulterade i minimal sömn, pollen-nässprayen hjälpte inte ett dugg.

har börjat med en ny ''grej'' jag ska försöka spara så mkt pengar som möjligt, till bla. en kamera, därför har jag beslutat att handla så lite mat som möjligt (haha, kläder och godis är okej:P) endast nödvändiga grejer som mjölk, yoghurt handlas. Idag skulle jag göra ngt med mina rester: pasa och krossade tomater.. köttfärssås och pasta tänkte jag och tog fram köttfärs och tinade..vid sjutiden kämpar jag mig upp ur sängen och börjar på med maten.. ser till min fasa: de krossade tomaterna har möglat! (inte oväntat) huvudingrediens i köttfärssåsen ju! Menmen, då får jag ta vad jag har och det blev: creme fraiche, majs, körsbärstomater, vitlök och sen rev jag i lite morötter och det blev jävlans nice! göttans.

aja, mon dieu.

rolig grej: jag bor ju högst upp i mitt hus, dvs fyra trappor och blir typ jätte andfådd när jag går upp till mig, men det vill ju inte jag visa för andra, så jag håller typ andan hela tiden när jag går uppför trapporna och när jag väl kommer in i lgh håller jag nästintill på och får hjärtstillestånd. ibland är jag konstig. konstiga vanor..

it's not the fall that hurts it's when you hit the ground..

.. Citerar Caesars och tänker på gymnasietiden. Har pratat med Pat om våra galna upptåg. I's not over yet! ;) Berget i S-hamn slår allt. haha. Samt festerna hos Gurra, det kan nog alla i SP hålla med om.  / Flaskan


ja, man får vara barnslig och nostalgisk ibland.


nu slår jag på Oasis- stand by me. njuter och tar strax en dusch, ibland är livet gött.

Dödlinje

deadline... snart! I dag har det varit stressigt och det är inte slut än. Sitter och skriver på min artikel nu som skall få respons imöre samt godkännas av personen som jag har intervjuat. Får nog sitta ett antal timmar ikväll. suck! Menmen, det är roligt! Väntar på ketchupeffekten, kom till mig!

Berättar mer om intervjun sen.. Har intervjuat en begravningsentreprenör idag. Jepp, projektet sjösattes! Mkt intressant ska ni veta.  Som sagt; stress, stress!

Fick  btw låna sämsta kameran för att fota till artikeln... En kompakt minolta från 1800-talet typ. Bilderna kom i jätte konstiga format och minnet klarade tolv kort och tiden man fick vänta innan man kunde ta nästa var tusen år. Suck. Pinsamt. Måste kömpa en egen kamera snart, får väl ta på avbetalning som Sofie sa.. En journaliststudent måste ha en egen systemkamera!
Får iaf låna sofies kamera imöre (TACK!) då jag har lämnat tillbaka skolans som inte var så användbar..:s skärpan på bilderna är inte okej!

aja, nu måste jag forsätta trots den sprängande huvudvärken, ge mig fredagkväll!

paanik

åtta imorse ringde äntligen personen jag skulle intervjua, tid och allt bokades, allt var perfekt. Min persporträtt skulle kanske inte spricka ändå.. Men nu ringer hon precis och avsäger sig intervjun, pga. tidsbrist. Visste hon inte det imorse? jag blir galen. Jag är sjuk så jag gråter lite nu. Nu ringer jag runt till sthlms alla jävla begravningsbyråer!! Fan, allt var ju planerat i minsta detalj. Fan, Allt jag krävde var en-två timmars intervju, jag kunde komma 06.00 om du ville. Jag hade gjort vad som helst.
Min första version skall vara klar på fredag, Snälla Gud hör min bön!

Men så här är väl livet för journalister- ständigt tidspress och nej-svar. Kommer jag någonsin vänja mig?
Det här gör mej bara frusterad och jag har panik, panik med stort P.


panik!

jag har panik.. min plan spricker eftersom mitt intervjuoffer vägrar ringa upp mig och är typ okontaktbar hela dagarna och har kollegor som inte verkar meddela henne att jag har ring x antal gånger både igår och idag. IRRITERAD!
Fan, hur ska det här sluta!!? Första utkast på fredag ju.

sjuk börjar man bli också, känner mig rosslig i halsen. OOh. inte nuu. Men, så blir det ju jämt för mig när jag har mkt att göra.. fan. fan. Stresssymtom a la Mia.

hej då.  nu måste jag vara effektiv som bara satan i gatan.



pengar, pengar!

Jess, nu har man äntigen fått pengar! Jippie! Det blev till och shoppa då tillsammans med moder som också har kommit på besök för att göra det nyssnämnda! Mys med mami på besök, hon har inte varit här sen i höstas om ja inte minns fel. Jag köpte en jeansväst, pyjamsbyxor, mystofflor och fick även en klänning av mami, gracias! Köpte även en present till födelsedagsbarnet Lina;) som skall firas imöre med hemkoka och lingon! mohaha. Näe så norrlänning är jag inte.fint vin skall det vara:)  Bjöd även moder på mat: hon åt thai och jag sallad. Min mamma har verkligen svårt och bestämma sig gällande kläder, hon kan stå i typ 30 min i provhytten, sen fråga expediten osv. Jag: KÖÖP, KÖÖP!

guud, vad trötter jag känner mej..
att träna på gym (!) känns.. Lägg märke till utropstecknet där, haha. Ja, det är sant. Jag har börjat träna på gym och jag klarade mördarbacken igår..

mon dieu!

textanalys.

jepps, sitter och skriver det nu på ett personporträtt om Johnny Holm, Stefan Holms fader och tillika tränare. Johnny är lite cool sådär, istället för att låta champagne flöda när hans son når framgång, jobbar han på i verkstan. Han är inte tränare på heltid, han vill inte vara ''förmer'' säger han. '' Från blågult till blåställ på två dygn'' heter artikeln.

intressant föreläsning idag faktiskt, det samtalades bla. om Liza Marklund - skandalen! intressant, jag bara suuper i mig fakta /information. Så har det varit nu när journalistiken börjat. Jag suger åt mig allt som sägs. (: Vi lär oss så mycket nu. Allt ifrån hur man ska skriva, teknik, till hur man kan anteckna i blocket vid intervju. Läser Lars Sundelins bok Reportage- att få fakta att dansa, så jäkla bra. Språk är så kul. Hur man liksom klär språket i bilder, Don't tell me, show me! Det fick vi lära oss idag..lärorikt har det varit denna vecka. Det är det här jag ska jobba med! Tror jag, ibland känns det så rätt ibland så fel. Man kan väl inte direkt säga med hundra % säkerhet vad man ska göra i framtiden egentligen.
- Vill ni bli hjältar ? frågade föreläsaren oss idag.
hjältar...


Apråpå personporträttet.. har tänk på begravningsentreprenör (jag är inte galen)- kanske blir det alltför weird menmen. får höra vad min handledare säger..Alla tror (de flesta) att folk som arbetar som begravningsentreprenörer är konstiga, speciella så att säga..Jag vill veta vem är det som döljer sig där bakom? Jag vill ha en positiv vinkling på det hela..begravningsentreprenörer gör ngt mycket fint egentligen, de för människor till den sista vilan, det vill jag koncentrera mig på. Oh, känner mej helg galen/ sjuk som har skrivit detta. Får se om jag ens själv kan göra det, kanske blir alltför mycket för mig personligen, då det inte har gått tillräckligt mkt tid sedan morfar dog. Vad tror ni?

kom iväg på träning idag faktiskt, stolt! Kommer somna på tre röda ikväll. skulle gärna sova nu.

noll inspiration..

..till mitt reportage och till mitt personporträtt, tips ngn? Jag funderar på Jonas Wahlström som jobbar på Skansen, haha. Jag gillar ju djur och Jonas verkar sympatisk, det var iaf ett tips jag fick idag!

Ringde det ångestfyllda samtalet idag. Bra Marie Hägg.

Oh, borde iväg och träna men jag har tonvis med artiklar som skall läsa till imorgon och massa annat, suck. Prioritera.
Om jag inte hade spenderat halva dagen på sängen igår görandes nada hade jag mått bättre. Igår var jag dålig.  Jag hade depp- måndag. jag skjuter fram allt. disk, plugg, träning, laga mat.

Fan, Åberg vad du tränar och ligger i!! Jag blir stressad! Duktig kvinna!

Skönt och vara tillbaka i journalistiken igen. Jag lyssnar på ett helt annat sätt på föreläsningarna faktiskt. Det här intresserar mig, trots detta är min inspiration död. Inga scoop, inga stenar att lyfta på, ingen glöd i pennan, ingen som helst entusiasm.


Hur ska man veta vad man vill?  Saker som håller mig uppe om natten samt madrömmar om dom äckliga gravida kvinnorna i det där danska programmet om unga mammor. Okej, dom kanske inte är äckliga, men jag blir rädd för dessa kvinnor.

I valet i kvalet också, journalistik resten av min studietid? Eller Hi C för att få fil.kand i både journalistik och Historia? Ohh,  well, jag behöver inte bestämma mig för om ett år. Men, jag är som jag är. Tänker för mkt. Kenneth vill att jag ska läsa historia C, sen börjar vi tala om min eventuell karriär som historialärare. tja, vet inte.

undrar om jag ska färga min kalufs blond, vore ngt det. bara muntra upp mej lite.


Oh, John ME- Love is my drug! Vilken låt. hörde den på P3 guld och blev helt frälst. Och han sjöng den med Amanda Jensen.

Håkan, Håkan!

Jag blev lite läskigt kär igen när jag såg Håkan Hellström uppträda på P3 guld. Det kändes nästintill som när jag såg honom för första gången, samma känsla. Snygg och sådär perfekt var han och finfina bandet med. Det vann också två gånger, tur var väl det annars skulle jag blivit arger. Även bra att Johnossi och Krunegård vann, var på tiden att Ossi och John vann ngt tycker jag personligen.
Efter galan blev jag nostalgisk började lyssna igenom massa gamla låtar, eller gamla och gamla. Låtar som symboliserar en tidpunkt i ens liv, tex. Shout out Louds - Tonight I have to leave, den spelade jag mycket när jag pendlade mellan U-sala och Sthlm förra hösten.. tider, tider. Youtuba:de också lite Johnossi och kom och tänka på Frida, när vi på matten satt med en hörlur i varje öra och lyssnade på Johnossis: There's a lot of things to do before you die.  Det var tider det. Okej, jag ligger inte inför döden.

Musik är så betydelsefullt för mej, vad vore livet utan musik. Jag sammankopplar allt med musik. Allt har en låt nästan.

Guud, vad jag känner mej sjutton år, som nämnt i tidigare inlägg, nu när jag läser vad jag just skrev: kär i Håkan. ääh, vad fan. Ta mig till kärlek!

Jag känner mej nästan olyckligt kär på ngt konstigt vis.

köpte fyra diskborstar idag, alla i olika färger. Tänkte lägga in en ny profilbild på mej själv här. Men fyfan. ångest tog mig och ströp mig och sa: du är ful Marie Hägg. Behöver fortfarande en tavla på min tomma vägg känner jag.


Vad ska vi göra med Henry?

ooh. längesen, dammar av den gamla bloggen.. haha. mkt har hänt som jag icke har skrivit om, det var ju även tre veckor sedan jag uppdaterade ser jag. Tänker inte dra ngn årskrönika precis.
- Julafton- mys
- Fullt ös medvetslös- så inledde jag julen! mm, det hände bokstavlingen, vilket resulterade i minimal alkoholkonsumtion  denna jul!
- Umgåtts, mys, träffade gamla vänner- MKT uppskattat, det är det som är grejen med att åka hemm på julen.
- Kollat bandy- annandagen- så arg, så arg. Tur att Bollnäs blev ordentligt krossade i returen. Oavgjort mot Bnäs ser jag som en förlust personligen.

- Fick Vg på metodkursen- Skönt! VG i slutbetyg i Historia B?
- Drog ut en tand i onsdags- läskigt. Blev tio år igen i tandläkarstolen, fick ligga på mina egna händer för att inte skaka sönder likt ett asplöv

- Nu: Tvätta, städa, umgås med Calle. och andas efter dagens tenta, jepps, har haft muntlig tentamen i Genus idag, and we made it! :) Bra efter minimal pluggning och en vecka som har inneburit en hel del tandvärk..

Känns ibland som jag fortfarande är kvar i Håkan Hellström låten: ''vi är förlorade vi två, sen vi var 17 år..''

Kallt och äckligt ute med. Man skulle vart i Asien där Gustaf och Pek är nu, Jag är inte alls avundsjuk.. det är jag!

 Vad ska vi göra med Henry? Skön låt med Parken.

Han är större än oss och vi vill inte slåss!

Journalistik B börjar på måndag!  Vilket innebär reportage, tv-inspelningar mm. Kul,kul!! Vips vad tiden bär iväg, har studerat 1,5 år nu! (:


RSS 2.0